Fujitsu klime i stepen iskorišćenosti

Fujitsu i tehnološka inovacija

Zahvaljujući visokom stepenu poznavanja specifični svojstava inverter klima uređaja FUJITSU je tokom svih ovih godina uspela da objedini aspekte štednje energije uz istovremeno poboljšanje učinka i stalno dalje usavšavanje. Fujitsu klime rade uz nizak nivo jačine zvuka i to zahvaljujući jedinstvenom kopresoru sa niskom vibracijom zvuka. Tehnologija zakrivljenosti elise ventilatora i novoj inovativnoj tehnologiji BLDC motora, Fujitsu klima uređaji eliminišu nepotrebnu buku i omogućava se ravnomeran rad kako na hlađenju, tako i na grejanju.

VIDEO – FUJITSU INVERTER KLIMA UREĐAJ ASYG-12LU

Efikasnost rada inverter klime

Stepen korisnosti nekog uređaja, na primer motora, iskazuje odnos primljene i predate snage. Kod motora bi se u električna snaga u idealnom slučaju morala 100% pretvoriti u mehaničku snagu. Zbog veoma različitih sobnih temperatura i inverterski klima uređaj može odstupiti od ovog ideala. Pri većim opterećenjima, usled velike razlike između zadate i stvarne vrednosti sobne temp. kao recimo prilikom startovanja klima uređaja, inverter klima radi u V-PAM režimu jer tu stepen korisnosti iznosi oko 99%.

Pri manjim opterećenjima, gde su manje manje razlike između zadate i stvarne vrednosti sobne temperature, inverter klima FUJITSU  se prebacuje u PWMrežim jer je u tom režimu rada povlačenje struje iz mreže najmanje. PWM režim vam garantuje najveću energetsku efikasnost uz najmanju potrošnju električne energije. Mnogi inverterski klima uređaji koriste se jednim od ova dva načina upravljanja. Samo Fujitsu DC NOCRIA inverter integriše obe tehnologije paralelno. Upravljačka elektronika se prebacuje na jedno ood ovedve tehnologije, što zavisi od opterećenja i od spoljnih uticaja. Time se mogu efikasno savladati velika rashladna opterećenja prilikom rada inverter klime. Tako se u vrlo hladnim zimskim danima ili veoma toplim letnjim danima uključuje PAM režim rada inverter klima uređaja, a u dane sa malim rashladnim opterećenjem ukjučuje se PWM režim. S obzirom da sje maksimalni rashladni učinak retko kada i potreban, a da jevelika efikasnost uvek potrebna, upotrebom inverterske tehnologije FUJITSU klima uređajapostiže se manja potrošnje energije, ako posmatram celu godinu. Model ASYG-12LLC je klima za grejanje na niskim temperaturama zimi.

Leave a Comment


Kontakt!
Poruka uspesno poslata!9 + 1 =