Klima uredjaji Fujitsu modeli LT/LU

Fujitsu klima uredjaji sa novim dekorativnim panelom

Klima uredjaji Fujitsu je sa novom LT/LU serijom klima otišao korak dalje po pitanju kvaliteta, mogućnosti i komfora korišćenja kućnih uređaja. Pored konstantnog poboljšanja performansi (potrošnje, iskorišćenja itd…), novi modeli ove serije klima uređaja, opremljeni su brojnim pametnim rešenjima koja će Vam povećati udobnost i olakšati korišćenje uređaja.

Jedna od interesantnih novina je senzor kretanja koji će ukoliko osoba napusti prostoriju ne isključivši klimu i bude van nje više od 20 minuta, automatski preći u režim štednje. Tada se temperatura prostorije povećava za 2 stepena u režimu hlađenja ili smanji za 4 u režimu  grejanja. Kada se osoba vrati u prostoriju i senzor detektuje pokrete, uređaj se vraća u prvobitni režim rada. Time se postiže znatna ušteda energije jer klima uređaj ne radi, kada to realno nije ni potrebno.

Kapacitet grejanja je kod novih modela povećan uvođenjem većeg izmenjivača toplote i kompresorom većeg kapaciteta. Kod novog modela je dati kapacitet grejanja održan do spoljne temperature od -7 stepeni a može raditi do -20 stepeni ispod nule. Stari model je radio do maksimalno -15 stepeni ispod nule a nije gubio na performansama od do 4 stepena iznad nule. Povećanjem gustine izmenjivača toplote, povećala se i efikasnost hlađenja/grejanja. Takođe je povećan otvor panela i prečnik ventilatora.

Uveden je moćni režim rada koji možete koristiti kada želite brže da ohladite ili zagrejete prostoriju. Uređaj tada radi sa maksimalnom snagom, postižući željenu temperaturu hlađenja ili grejanja mnogo brže. U režimu grejanja možete uključiti opciju 10 stepeni, koja uključi klima uređaj tek kada temperatura prostorije padne na 10 stepeni i isključi kada postigne željenu temperaturu. Time se sprečava totalno hlađenje prostorije kada niko ne boravi u njoj. Klima uređaj možete programirati i nedeljnim tajmerom, podešavajući vreme kada će klima zagrejati ili ohladiti postoriju. Ova opcija Vam omogućava da se sa posla vratite u prijatano zagrejan ili rashlađen stan a da niste ostavili klimu da radi bez prestanka celog dana i potroši veliku količinu električne energije. Korisna opcija je i sleep tajmer koji postepeno smanjuje ili povećava temperaturu u zavisnosti da li greje ili hladi, kako bi Vam omogućio udoban san.

Upravo je ova serija klima uređaja osvojila Red dot nagradu za dizajn između 4.515 prijavljenih proizvoda, što je odličan pokazatelj kvaliteta i mogućnosti ovih klima uređaja.

1 Comment

  1. Zoran Milovanović says:

    Zainteresovan sam za kupovinu 20 – 25 klima uređaja sa invertorom, klase fudžicu, koje će se koristiti kao primarni način i grejanja i hlađenja tokom godine. U slučaju da vas ovaj moj upit zanima a prihvatate uslove plaćanja kao što je menica naplativa 45 -60 dana, ljubazno molim da mi se javite na adresu e-pošte ceo@pannonia.co.rs kako bih mogao da primim vašu ponudu i pošaljem poslovne podatke. Hvala

Leave a Comment


Kontakt!
Poruka uspesno poslata!10 + 3 =