Korel klima uređaji

Korel je relativno mlad brend na domaćem i svetskom tržištu ali je za kratko vreme postigao veliku prepoznatljivost. Korel klima uređaje karakteriše visoka energetska efikasnost, moderan dizajn, pristupačne cene i pojedine napredne opcije, kakve viđamo kod vrhunskih (čitaj skupljih) klima uređaja.

U zavisnosti od modela i snage, opremljeni su jonizatorom vazduha, bio filterom, tehnologijom dvostrukog protoka vazduha, anti-cold funkcijom, automatskim startom, samodijagnostikom i automatskom zaštitom, noćnim režimom rada  itd… Spoljna jedinica Korel klima uređaja je napravljena od pocinkovanog čelika i komponenata presvučenih nerđajućim sredstvom, čime se spoljna jedinica štiti od korozije.

O jonizatorima vazduha je već bilo reči na našim stranicama te nije potrebno dodatno ga opisivati. Bio filter se sastoji od bioloških enzima i eko filtera. Eko filter zadržava vrlo male čestice prašine, bakterija i mikroorganizama koje se nalaze u vazduhu dok biološki enzim eliminiše bakterije otapajući ćelije i rešava problem nečistog vazduha. Bio filter ubija oko 95% bakterija a oko 99% čestica prašine ostaje zarobljeno u njemu i zato je vrlo efikasan način sterilizacije. Klima uređaji  i prodaja u Beogradu tokom letnjeg perioda svake godine je porastu, s obzirom na visoke temperature.

Tehnologija dvostrukog protoka vazduha sa specijalnim strukturalnim dizajnom i mikrokompjuterskom kontrolom, jedinstvena je za Korel klima uređaje. Kada radi u režimu hlađenja, otvor se podešava tako da usmerava hladan vazduh horizontalno, čime se postiže brzo i ravnomerno hlađenje prostorija. U režimu grejanja, topao vazduh se usmerava prema podu pa se temperatura postiže brzo i ravnomerno u celoj prostoriji.

Anti-cold funkcija sprečava rad ventilatora ukoliko temperatura na isparivaču nije dovoljno visoka, kako bi se sprečilo istrujavanja hladnog vazduha u režimu grejanja.

Automatski start omogućava klima uređaju da se automatski namesti na poslednje podešavanje i nastavi rad, ukoliko dođe do neočekivanog prekida u napajanju (nestanak električne energije i slično).

U slučaju greške u radu klima uređaja, sistem samodijagnoze detektuje istu i signalizira je treperenjem lampice na unutrašnjoj jedinici, nakon čega se automatski uključuje i zaštita.

U noćnom režimu rada, klima uređaj će automatski dizati temperaturu (kod hlađenja) ili spuštati (kod grejanja) 1 stepen po satu kroz prva dva sata rada, nakon čega temperatura ostaje ista a nakon 7 sati rada, uređaj se automatski isključuje.

Leave a Comment


Kontakt!
Poruka uspesno poslata!3 + 7 =